top of page

Dhiffushi Cestovní Průvodce: Vše co potřebujete vědět



Musím říct, že ostrov Dhiffushi je jednou z nejkrásnějších destinací, co jsem kdy navštívila. Od bílých písečných pláží, čerstvých ryb, podvodní krásy až po pomalý ostrovní život, je to skutečný ráj. Dhiffushi je spojeno s letištěm rychlolodí, která trvá jen 45 minut. Dostanete se sem také pomalým trajektem, který trvá 3 hodiny a má několik zastávek.


Nemusíte dělat žádné plány předem. Dhiffushi je malý ostrov (obejdete ho za pouhých 20 minut!). Vše je v docházkové vzdálenosti a najdete zde několik kaváren a restaurací. Můžete si jednoduše odpočinout s knihou na pláži nebo si užít mnoho výletů, které Maledivy nabízejí. V tomto průvodci o Dhiffushi najdete vše, co potřebujete vědět před cestou, od někoho, kdo na ostrově žije již čtyři roky. Ano, žiji tady a pracuji. Co mohu říct? Je to ráj!



7 + DNÍ

Nejlepší doba k návštěvě

Listopad až duben, méně větru a deště

Počasí

Slunečné tropické, v létě monzuny

Jak se sem dostat

Rychloloď z Male' nebo letiště trvá 45 minut

Měna

Maledivská rufie (MVR) nebo USD, některá místa přijímají kreditní karty

Jazyky

Maledivština (dhivehi) a angličtina

Nejbližší letiště

Mezinárodní letiště Velana v Male'





JAK SE DOSTAT NA DHIFFUSHI

Dhiffushi je lokální ostrov na Maledivách, nacházející se jen 45 minut od letiště rychlolodí. Dnes už většina leteckých společností provozuje lety na Maledivy, včetně Emirates, Qatar Airways, Turkish Airlines, Lufthansa, American Airlines a dokonce i Wizz Air (pokud chcete cestovat s nízkými náklady).


Pokud máte omezený rozpočet, můžete jet na ostrov pomalým trajektem z Malé (hlavního města), který stojí jen 22 MVR (33 Kč), ale trvá 3 hodiny. Terminál, ze kterého trajekt odjíždí, se jmenuje Viligilli Ferry Terminal. Jezdí denně (kromě pondělí a pátku) ve 14:30. Zastavuje na třech dalších lokálních ostrovech: Hinmafushi, Huraa a Thulusdhoo. Zpět do Malé odjíždí trajekt z Dhiffushi v 6:30 (každý den kromě pondělí a pátku).


Rychlejší možností je vzít si rychloloď přímo z letiště za 40 USD, která na Dhiffushi dorazí do 45 minut. Rychlolodě Altec Race a Mee Express Altec jezdí podle následujícího jízdního řádu:


Male' -> Dhiffushi

  • Pondělí: 11:30, 16:30, 22:15

  • Úterý: 11:30, 16:30, 22:15

  • Středa: 11:30, 16:30, 22:15

  • Čtvrtek: 11:30, 16:30, 20:00, 22:15

  • Pátek: 8:30, 9:30, 16:30, 22:15

  • Sobota: 11:30, 16:30, 22:15

  • Neděle: 11:30, 16:30, 22:15


Dhiffushi -> Male’

  • Pondělí: 7:30, 13:30, 17:45

  • Úterý: 7:30, 13:30, 17:45

  • Středa: 7:30, 13:30, 17:45

  • Čtvrtek: 7:30, 13:30, 17:45, 20:30

  • Pátek: 6:00, 7:00, 15:00, 17:45

  • Sobota: 7:30, 13:30, 17:45

  • Neděle: 7:30, 13:30, 17:45



KDE SE UBYTOVAT




Vždy doporučuji se ubytovat v místním penzionu Dhiffushi Inn. Nachází se na nejkrásnější pláži na ostrově (která je také pláží, kde zapadá slunce). Je to rodinný penzion asi se 30 pokoji. Všechny pokoje jsou plně vybaveny soukromou koupelnou se sprchovým koutem, balkonem, manželskou postelí, varnou konvicí a fénem. Dhiffushi Inn nabízí snídaňový bufet, polopenzi nebo plnou penzi a jejich jídla jsou vynikající. Upozorňuji, že o Vánocích a na Silvestra je velká poptávka, takže toto místo může být vyprodáno.



Dhiffushi Inn má vlastní plážový bar, lehátka na pláži, centrum vodních sportů a nabízí nejlepší výlety na ostrově.





RESTAURACE NA OSTROVĚ

Dhiffushi Inn Beach Bar - Jednoznačně nejlepší jídla na ostrově. Vyzkoušejte jejich čerstvě ulovenou rybu dne, butter chicken nebo steak z tuňáka. Dále musíte vyzkoušet čerstvý kokos nebo čerstvé džusy ty jsou ideální na osvěžení během horkého dne. Přes obědy někdy nabízejí bufet s grilováním, který určitě stojí za to vyzkoušet!




Dhiffushi Inn Beach Bar nabízí vždy čerstvé ryby, kokosy a ovoce v té nejlepší atmosféře.

Kettle - Nachází se na pláži na druhé straně ostrova. Bezpochyby nejlepší pizza na Dhiffushi. Perfektní místo na plážový oběd.


Aaroa Restaurant - Nachází se uprostřed ostrova v hotelu Araamu. Skrytá restaurace s vynikajícími sendviči (submarine).


Downtown Dhiffushi - Místní kavárna. Zkuste sem zajít odpoledne na maledivské slavné hedhikaa (rybí kuličky) s čajem nebo kávou.




CO DĚLAT NA OSTROVĚ




Jděte šnorchlovat - To je určitě nutnost. Maledivy nabízejí jedno z nejlepších šnorchlování na světě. V blízkosti ostrova je místo kde spatříte želvy, žraloci vouskatí, korálová zahrada a další krásné korálové útesy. Na tato místa si musíte zarezervovat výlet lodí. Doporučuji kluky z Dhiffushi Inn. Udělají vám úžasná GoPro videa zdarma!


Navštivte sand bank nebo ostrov Asdhoo - Viděli jste ty slavné fotky malého písečného ostrova uprostřed oceánu? Krásné, že? Kolem Dhiffushi je hned několik sand banků, které stojí za to vidět. Nebo pokud hledáte něco většího, zarezervujte si výlet na ostrov Asdhoo. Je to opuštěný resort s úžasnou pláží.





Kajak kolem ostrova - Tento ostrov je tak malý, že ho můžete obeplout kajakem. Doporučuji to udělat před západem slunce. Výhledy jsou neuvěřitelné.


Sledujte západ slunce - Jak jsem již zmínila, nejlepší místo na sledování západu slunce je na pláži u Dhiffushi Inn. Dejte si drink v jejich plážovém baru a užijte si tu nejlepší atmosféru.





Rybaření s místními obyvateli - Zkoušeli jste někdy rybařit jen s vlascem a návnadou? Nebo rybaření obecně? Teď je ten správný čas. Je to skvělý zážitek a zábava s místními!


Krmte rejnoky - Na pláži u hotelu Rashuhiyaa je místo, kde místní obyvatelé téměř každý den kolem 19:00 krmí rejnoky. Můžete je krmit z ruky.




PLÁŽE NA DHIFFUSHI

Na Dhiffushi jsou celkem tři pláže. Na místním ostrově můžete nosit plavky pouze na vyhrazených plážích pro bikini, a všechny tři pláže to umožňují.


PLÁŽ DHIFFUSHI INN


Zde najdete plážový bar, který nabízí jídlo a pití. Je to skvělé místo pro oběd nebo večeři na pláži s pohádkovým osvětlením. Je zde dostatek přírodního stínu pod palmami, takže se můžete schovat před sluncem. Můžete také zdarma využívat jejich lehátka. Mají stolní tenis, pálky a míček si půjčíte na baru. Je to mé nejoblíbenější místo na ostrově!





PLÁŽ RASHUHIYAA


Tato pláž je menší, ale je skvělým místem na plavání. Dávejte si pozor na lodě, protože je přímo v kanálu do přístavu. Můžete si zde pronajmout lehátka s deštníkem za poplatek.





PLÁŽ ARAAMU


Nachází se na východní straně ostrova. Na této pláži nenajdete písek, ale rozbité korály a kameny. Je to však skvělé místo na šnorchlování!





KDY NAVŠTÍVIT DHIFFUSHI

Nejlepší doba k návštěvě Dhiffushi je podle mého názoru od listopadu do dubna. Teplota je po celý rok stejná, ale v letních měsících může být více deště a větru. Nejrušnější měsíce jsou prosinec a leden, takže pokud hledáte klidnou, pomalou atmosféru, doporučuji návštěvu v březnu nebo dubnu.


I když kolem srpna a září je slavná sezóna mant, takže pokud je vaším snem vidět manty, rozhodně bych neváhala.



 


OTÁZKY A ODPOVĚDI

Jakou měnu potřebuji pro návštěvu Dhiffushi?

Oficiální měnou na Maledivách je maledivská rufie (MVR), ale můžete platit všude v USD. Některé hotely přijímají i eura. Směnný kurz je 1 USD = 15,42 MVR.

Je na Dhiffushi bankomat?

V centru ostrova je bankomat Bank of Maldives. Bankomat vydává místní měnu (MVR).

Mohu na Dhiffushi pít alkohol?

Ne, alkohol je na místních ostrovech zakázán, ale nedaleko je plovoucí bar, kam vás hotel může dopravit lodí. Mají tam pivo, víno, lihoviny a koktejly.

Je na ostrově nemocnice?

Ano, je zde místní klinika, kde najdete jednoho lékaře a několik zdravotních sester. Pokud máte vážnější zdravotní problémy, musíte si vzít rychloloď zpět do Malé.

Je Dhiffushi bezpečné?

Ano, Dhiffushi je 100% bezpečné pro každého. Pro sólo cestovatele, rodiny, prostě pro všechny. Kriminalita je tak vzácná, že zde není ani policejní stanice.

Mohu pít na Dhiffushi vodu z kohoutku?

Dhiffushi má odsolovací zařízení a většina vody z kohoutků je mořská voda, ze které byla odstraněna sůl. Je bezpečná, ale pro pití se nedoporučuje. Určitě si můžete čistit zuby, ale měli byste pít balenou vodu nebo vodu, kterou vám poskytne váš hotel.

Jsou zde obchody s potravinami?

Ano, na ostrově je několik obchodů s potravinami. Mají zde prakticky vše, co potřebujete: nápoje, jídlo, občerstvení, toaletní potřeby a základní potřeby.

Co bych měl nosit na Dhiffushi?

Zatímco plavky jsou přijatelné na plážích, je důležité se na veřejných prostorech oblékat skromně.




Líbí se vám tento příspěvek? Uložte si ho na později na Pinterest a sdílejte ho s ostatními!



142 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page